16:21 01.02.2015

Представники "ДНР" і "ЛНР" у Мінську погрожували повномасштабною війною в разі невиконання Україною вимог - Кучма

2 хв читати
Представники "ДНР" і "ЛНР" у Мінську погрожували повномасштабною війною в разі невиконання Україною вимог - Кучма

Представники самопроголошених "ДНР і "ЛНР" під час консультацій у Мінську в суботу погрожували українській стороні відновленням повномасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення сторін.

"Вони вимагали видання указу президента України про одностороннє припинення вогню, погрожуючи у разі невиконання цього ультиматуму відновленням повномасштабних боїв на всій лінії фронту", - повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" другий президент України, член Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма в неділю.

При цьому, зазначив він, представник "ДНР" Денис Пушилін і "ЛНР" Владислав Дейнего наполягали на визначенні лінії зіткнення станом на 31 січня, а не тієї, яку було зафіксовано в Мінських угодах від 19 вересня 2014 року. "У відповідь на запитання, які можуть бути гарантії того, що у майбутньому вони не визначать яку-небудь іншу лінію, вони промовчали", - сказав Л.Кучма.

Він також повідомив, що представники сепаратистів не були ознайомлені з запропонованим українською стороною планом дій щодо реалізації Мінського меморандуму. "Ми відправили цей план усім сторонам заздалегідь, але з якихось причин його представникам не показали", - сказав Л.Кучма.

На його думку, така позиція представників "ДНР" і "ЛНР" суперечить, зокрема, і заявленій позиції Росії, оскільки у суботу під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом президент РФ Володимир Путін висловив сподівання на досягнення домовленостей у Мінську.

"Саме тому ми нині чекаємо на реакцію Росії", - зазначив Л.Кучма.

Як повідомлялося, в суботу в Мінську відбулися консультації Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі. Увечері того ж дня Л.Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій.

"Сьогоднішні консультації щодо Плану виконання Мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на швидку деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів О.Захарченка та І.Плотницького, ультимативними заявами їх представників Д.Пушиліна і В.Дейнега, а також їх відмовою обговорювати План заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важкого озброєння", - сказав Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА